Forum

Op deze website wordt in een korte film en educatiemateriaal gethematiseerd wat het vertellen van verhalen over oorlog en vrede betekent, voor het verleden, het heden en de toekomst. Er wordt begrip en empathie gekweekt voor hoe oorlog doorwerkt in een mensenleven. Dit maakt het project interessant voor een breed publiek, waaronder zorgverleners bij ouderen waar het gaat om WOII, de komende generatie van vluchtelingen en veteranen.

Handleiding

De handleiding bestaat uit 25 buttons met een kernbegrip, die willekeurig kunnen worden aangeklikt. Daarachter zit een korte tekst met uitleg en mogelijke suggesties en handelingsperspectieven en links naar verdere verdieping.

Laat een bericht achter

De teksten zijn een vorm van hardop denken. Je wordt uitgenodigd om mee te denken. Om de gedachten te (her)overwegen, erover na te denken en te onderzoeken wat de gevolgen kunnen zijn voor het werken met mensen die een trauma meemaakten in hun leven. Denk met ons mee. Stuur ons vragen, reacties en suggesties.
Klik hier of scroll naar beneden en laat een bericht achter!

Nieuws

2607, 2018

Omgaan met oorlogstrauma’s van anderen

Omgaan met oorlogstrauma’s van anderen Seminar voor mensen in (opleiding in) de zorg of hulpverlening woensdag 26 september 2018 van 13.00 – 16.30 uur, [...]

2018-04-24T20:07:13+00:00

Over de auteur:

3 reacties

  1. Marcel Hetsen 22 januari 2019 om 14:18- Antwoorden

    Vandaag ga ik, in het kader van een cursus van het JMW, voor de tweede keer een weg door de website. De documentaire was wederom aangrijpend en menselijk. De tips voor hulpverleners (o.a. verzorgenden in de thuiszorg) lijken me uitstekend. Zijn alleen al om te lezen ondersteunend om met meer vertrouwen voor de doelgroep te gaan werken.

  2. Arnold Troostwijk 17 juli 2019 om 09:10- Antwoorden

    Kan ik me aanmelden als gastspreker

    • Mirjam 10 augustus 2019 om 16:46- Antwoorden

      Beste Arnold Troostwijk,
      U kunt zich als gastspreker aanmelden bij het Landelijk Steunpunt WO2 – Heden. U kunt telefonisch (0593592600) of per e-mail (steunpunt@kampwesterbork.nl) contact opnemen met het steunpunt.
      Interessant is misschien ook een project van Joods Maatschappelijk Werk waarbij mensen die die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt in de gelegenheid worden gesteld hun levensverhaal – ervaringen van voor, tijdens en na de oorlog – op beeld vast te leggen. In 1998 is het project ook voor de naoorlogse generatie opengesteld. Zie bij Levensverhalen >>
      Meer informatie stuur ik per mail.
      Mirjam

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant