MET DANK AAN

De Verhalen 100 malen is een project van de Lotty Veffer Foundation. Voor meer informatie mail Mirjam Huffener: info@lottyvefferfoundation.nl

Voor dit project ontvingen we in 2015 en 2016 subsidie van het Nationaal Comite 4 en 5 mei. Dit maakte het mogelijk te beginnen met de opnames en de opzet voor een educatief plan. In 2016 honoreerde ook het Prins Bernard Cultuurfonds onze aanvraag en droeg het vfonds bij aan het educatieve deel van het project.
Eind 2016 tenslotte kende Stichting Democratie&Media een bedrag toe die het mogelijk maakte het project uit te voeren zoals gepland. Tijdens de laatste procedure werd door Democratie&Media een aantal diepgaande en soms best lastige vragen gesteld die, tegen de tijd dat we die beantwoord hadden, maakten dat het project stevig op poten stond.

Grote eer kennen wij toe aan Lotty Huffener-Veffer en Ernst Verduin. Zij werden vanaf zomer 2015 tot voorjaar 2018 met de camera gevolgd. Dank voor jullie geduld en medewerking. Dank ook aan de ’tweede generatie’, de dochters Yoka Verduin en Mirjam Huffener, die met hun bijdrage het verhaal complementeren.

• Voor de educatieve uitwerking vonden we in Jan Durk Tuinier, als sociaal pedagoog werkzaam bij de Stichting Vredeseducatie, een ideale partner. Hij onderzocht vanuit het V – LAB de educatieve mogelijkheden en uitdagingen bij dit project dat aanbodgericht is.

Tuinier ging in gesprek met:


Josée Netten van Stichting Arq, Kenniscentrum Oorlog, vervolging en geweld

Jolande Drop, teammanager Joods Maatschappelijk Werk


Gemma Groot Koerkamp, voormalige medewerker, Bettie Jongejan, Daphne Peek en Sipke Witteveen, Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-heden

Geestelijke Verzorging van Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.
Daarnaast hebben Betty Schols-Meents en andere particulieren in het werkveld van educatie en zorg feedback gegeven op de teksten.

Met de betrokkenen ontwikkelen we de inhoud en vorm van de educatieve activiteiten.

Tuinier schreef de teksten voor de educatieve website met steun van Rozette Kats, gastspreker bij o.a. Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-heden.